Wermlands Länsblåsorkester är ett projekt där målet är att överbrygga glappet mellan ungdoms- och vuxenorkestrar. Under helgerna får du dels spela repertoar som ska passa alla åldrar och dels bidrar ni till att utveckla ett metodmaterial för just överbryggning som vi senare kommer att tillgängliggöra för orkestrar som vill jobba med att inkludera yngre i sina orkestrar. 3 november är en torsdag och kommer framförallt fokusera på ungdomarna, men är du dagledig är du självklart välkommen att delta – det är ju överbryggningen som är målet med projektet!

Datum: 14-16 oktober och 3-6 november.
Ålder: För alla som är minst 15 år gamla, ingen övre åldersgräns.
Plats: Kil
Förkunskaper: Du behöver kunna läsa noter.

DIRIGENT
Stina Widén​, ung dirigent med en raketkarriär med Norden som arbetsplats. Hon har dirigerat bland annat Göteborg Wind Orchestra och Östgöta Blåsarsymfoniker. Stina är aktuell i dokumentären ”call me Madame maestro” en dokumentär om kvinnliga dirigenter. Stina dirigerar ungdoms- och vuxenorkestrar i Norge och Sverige.


Stina Widén

PROJEKTLEDARE
Therese Olsson-Hugosson, ​frilansande klarinettist inom klassisk musik och folkmusik samt kulturentreprenör. Första kvinnliga riksspelmannen på klarinett någonsin. Utbildad musikpedagog vid Musikhögskolan Ingesund.

DELTAGARAVGIFT
För SOF/RUM-medlem: 1000 kr
För icke-medlemmar: 3000 kr
Lunch och eftermiddagsfika ingår i deltagaravgiften.

ANMÄLAN
Senast den 2 oktober via webbformulär, klicka HÄR

Frågor eller funderingar mailar du till våra projektledare.
Stina Widén, SOF, stina.widen2@gmail.com
Therese Olsson Hugosson, RUM, therese.hugosson@rum.se

I samarbete mellan SOF, RUM och Kulturens Bildningsverksamhet

Pin It on Pinterest