OBS! Kursen går ej att anmäla sig till än. Mer info anslås då allt är klart.

Wermlands Länsblåsorkester är ett projekt där målet är att överbrygga glappet mellan ungdoms- och vuxenorkestrar. Under helgerna får du dels spela repertoar som ska passa alla åldrar och dels bidrar ni till att utveckla ett metodmaterial för just överbryggning som vi senare kommer att tillgängliggöra för orkestrar som vill jobba med att inkludera yngre i sina orkestrar. 3 november är en torsdag och kommer framförallt fokusera på ungdomarna, men är du dagledig är du självklart välkommen att delta – det är ju överbryggningen som är målet med projektet!

Datum: 10-12 februari 2023
Ålder: För alla som är minst 15 år gamla, ingen övre åldersgräns.
Plats: Meddelas senare
Förkunskaper: Du behöver kunna läsa noter.

DIRIGENT
Stina Widén​, ung dirigent med en raketkarriär med Norden som arbetsplats. Hon har dirigerat bland annat Göteborg Wind Orchestra och Östgöta Blåsarsymfoniker. Stina är aktuell i dokumentären ”call me Madame maestro” en dokumentär om kvinnliga dirigenter. Stina dirigerar ungdoms- och vuxenorkestrar i Norge och Sverige.


Stina Widén

PROJEKTLEDARE
Therese Olsson-Hugosson, ​frilansande klarinettist inom klassisk musik och folkmusik samt kulturentreprenör. Första kvinnliga riksspelmannen på klarinett någonsin. Utbildad musikpedagog vid Musikhögskolan Ingesund.

Kursen går ej att anmäla sig till än. Mer info anslås då allt är klart.

Frågor eller funderingar mailar du till våra projektledare.
Stina Widén, SOF, stina.widen2@gmail.com
Therese Olsson Hugosson, RUM, therese.hugosson@rum.se

I samarbete mellan SOF, RUM och Kulturens Bildningsverksamhet

Pin It on Pinterest