Idag den 9 februari, försvinner i stort sett alla restriktioner och våra orkestrar kan repetera, musikerna träffas och konserter kan planeras. Vi har dock kvar de allmänna råden om försiktighet och stanna hemma vid sjukdom. Stor glädje att kultursektorn kan börja fungera mera normalt igen.

Vissa verksamheter verkar vilja ha kvar en försiktighet med bl.a vaccinpass. Du/ ni behöver alltid kolla upp detta innan konsert,

Magnus Eriksson/ Förbundsdirektör 2022-02-09

 

FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN

Till individer
De viktigaste uppmaningarna till individer kvarstår
Vaccinera dig.
Stanna hemma och undvik nära kontakt med andra om du är sjuk och har symtom som kan vara covid-19. Det gäller också om du har tagit ett självtest som är negativt.

Särskild rekommendation till den som är ovaccinerad
Folkhälsomyndigheten rekommenderar vuxna personer som inte har vaccinerat sig enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer att vara särskilt försiktiga. Det innebär att dessa personer bör undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus. De ovaccinerade som tillhör en medicinsk riskgrupp löper större risk att bli allvarligt sjuka. Risken för allvarlig sjukdom ökar även med stigande ålder.

Krav på intyg vid inresa från länder utanför EES och utanför undantagna länder

Förhållningsregler för personer som har bekräftad covid-19
Personer som har covid-19 som har bekräftats med ett PCR- eller antigentest test i vårdens regi får förhållningsregler om att stanna hemma. Hur länge man behöver stanna hemma kan variera, men det är alltid minst fem dagar.

Pin It on Pinterest

Share This