Inlämningslådan till Sveriges Julorkester är nu stängd. Tack alla som deltagit! Vi återkommer innan jul med den färdiga videon. 

Äntligen är det dags igen – Sveriges Julorkester återuppstår! Precis som tidigare spelar du in dig med din telefon när du spelar din egen stämma, och sedan klipper vi ihop det till en stor orkestervideo. Årets musik blir en energifylld version av den ukrainska julsången ”Carol of the bells”. Nytt för i år är att vi även inbjuder dirigenter att vara med – i notmaterialet ingår därför ett partitur denna gång.

Julorkestern är öppen för alla som känner sig manade. Den är kostnadsfri och ingen särskild ålder eller medlemskap krävs. Välkommen att delta – skicka in din inspelning redan idag!

Julorkestern möjliggörs genom ett samarbete med Kulturens Bildningsverksamhet.

Frågor: sofia@orkester.nu 

Instruktioner för inspelning


UTRUSTNING

– Telefon, Ipad eller liknande, som kan spela in ditt videoklipp
– Dator eller annan enhet som du kan spela upp bakgrundsmusiken på. Du hittar ljudfilen längre ner på denna sida!
– Hörlurar, som du kopplar till datorn som ska spela upp bakgrundsmusiken.
– Noter – antingen utskrivna eller på skärmen. Du hittar alla stämmor längre ner på denna sida!
– Ditt instrument, uppvärmt och stämt. Stämton finns längre ner på denna sida!

INNAN DU BÖRJAR

Använd din telefon eller iPad för inspelning av videofilmen på dig själv. Plugga i hörlurar, så att inte bakgrundsmusiken kommer med på den film du skickar in. På filmen kommer vi alltså bara se och höra dig och ditt instrument. Klippet med bakgrundsmusiken ska spelas upp i hörlurar. Därför behöver du ha en annan enhet, t.ex. dator, telefon el. dyl., som du kan spela upp övningsklippet i.

INRÄKNINGEN

Du får två tomma takters inräkning med slagverk. På första slaget i takt 3 ska du klappa en gång (står i noterna). Denna klapp är jätteviktig – den hjälper oss då vi synkar ihop alla era inspelningar. Efter klappet kommer ytterligare några tomma takter för att ge dig tid att ta upp ditt instrument. En röst hjälper dig att räkna ner från fem till ett – därefter börjar musiken.

PLACERING AV TELEFONEN

Telefonen du spelar in på ska placeras på en fast yta horisontellt, d.v.s. den långa delen ska ligga mot underlaget. Tänk helt enkelt att du ska titta på en film. Då vrider du skärmen med långsidan mot backen.

SKICKA IN – SENAST DEN 4 DECEMBER

När du är klar, laddar du upp filmen på denna länk: (stängd)
Om du vill hjälpa oss, namnge din fil enligt denna princip: ”klarinett_2_anna_exempelsson” Det är inget måste, men underlättar för oss när vi sorterar filerna.
Skicka ej filen i ett mail, det blir för stort!

Vi behöver ditt bidrag senast den 4 december, men gärna tidigare. Lycka till och hör av dig om du har frågor!

 

Bakgrundsmusik

Stämton (klingande A)

Stämmor

Pin It on Pinterest