Tid: 30 – 31 oktober 2021
Plats: Mölnlycke
Instruktörer: Finn Rosengren och Klarakvartetten

Under förutsättning att coronaläget tillåter det kommer Västra distriktet i Sveriges Orkesterförbund att återigen anordna en stråkorkesterkurs på Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke. Tiderna är 12.00 – 18.00 på lördagen och 09.30 – 17.00 på söndagen. Klarakvartettens medlemmar, d.v.s. Dieter Schöning, Viveca Rydén Mårtensson, Johanna Fridolfsson och Lena Bergström kommer att medverka som stäminstruktörer båda dagarna.

Repertoaren är inte definitivt bestämd men kommer troligen att innehålla ett stycke som säkert inte så många deltagare har spelat förr, nämligen Serenad för stråkorkester från 1897 av polacken Mieczysław Karłowicz. Han är inte så känd i Sverige men räknas som en av de ledande tonsättarna i Polen runt förra sekelskiftet.

Kurskostnad 600 kr för deltagare från SOF-anslutna orkestrar eller medlemmar i KULTURENS. Övriga 700 kr. Vid 5 deltagare eller fler från samma orkester blir avgiften endast 500:- per person. OBS! Rabatten gäller SOF-ansluten orkester eller samarbetspartner till KULTURENS. I kursavgiften ingår fika och frukt båda dagarna och lunch på söndagen.

En definitiv inbjudan sänds ut i höst, när pandemiläget förhoppningsvis är tydligare, men skicka gärna in en intresseanmälan redan nu, så kommer ni säkert med i nästa utskick. Intresseanmälan sänds till finn.m.rosengren@gmail.com.

SOF Västra Götalandsdistriktet I samarbete med Kulturens Bildningsverksamhet

Pin It on Pinterest