Varje måndag smäller det! Plocka upp ditt instrument och häng med Stina Widén på en fartfylld halvtimme där spelmusklerna får jobba och inspirationen flöda. På skärmen ser du notbilden och spelsugna medmusikanter från hela landet. Du deltar på dina egna villkor, alla är välkomna. Vi ses på måndag på Zoom! 

NYTT! Från och med 29/3 gästar vår ergonom Maria Sjögren orkesterworkouten. Häng med på vår musikeranpassade version av SVT:s “Hemmagympa med Sofia” – perfekt uppvärmning innan Orkesterworkout. 

TIDER
18.40: Hemmagympa med Maria

19.00: Orkesterworkout, ordinarie speltid
19.30-19.45: Orkesterworkout plus.
För dig som vill ha en extra utmaning kör vi vidare en kvart till med lite mer avancerade verk och stämmor

SÅ HÄR GÅR ORKESTERWORKOUTEN TILL

  • Plocka fram ditt instrument
  • Slå på datorn och anslut via Zoomlänken nedan. Ha ditt eget ljud avstängt (men gärna kameran på), och ha högtalarna påslagna så att du hör ledaren.
  • Ledaren spelar upp kvällens låtar och notbilden visas samtidigt på skärmen, färdigtransponerad för alla instrument. På grund av fördröjningen i Zoom kan du inte ha din mikrofon påslagen, men du ser dina medmusikanter och får känslan av gemenskap och att få spela i realtid. Efter passet är spelmusklerna garanterat trötta – och humöret på topp!

OM LEDAREN

Stina Widén är SOF:s vice förbundsordförande och till vardags verksam som dirigent och träblåspedagog i Norge. Under coronapandemin har hon arbetat fram sin “orkesterworkout” för att orkestermusiker ska kunna hålla igång sitt spel trots att många repetitioner är inställda. Stina är en eldsjäl som inspirerar och lyfter sina ensembler mot nya höjder.

ANMÄLAN
Deltagandet är gratis för alla. Vi kräver ingen föranmälan, men du hjälper oss beräkna platserna i konferensen genom att föranmäla dig till kommande pass HÄR.
Logga in i tid så ökar chansen att få plats.
(Om platserna mot förmodan skulle ta slut någon gång, åtgärdar vi det till nästa tillfälle genom att utöka platserna i Zoomkonferensen.)

LÄNK TILL PASSET (gäller både Hemmagympa med Maria och Orkesterworkout)
Du ansluter till passet via denna länk:
https://us02web.zoom.us/j/86930344833?pwd=RkZsQlBGNlpVMnBWKzlGcXFEV0VyUT09
Meeting ID: 869 3034 4833
Passcode: 612360

Mer info
Sofia Nygren, sofia@orkester.nu

Sveriges orkestermusiker – nu kör vi!

Pin It on Pinterest