Ett ordförandeskap innebär så mycket mer än att leda möten. Under parollen ”Leda framåt eller till vansinne?” går vi igenom ledarskapets olika delar och hjälper dig att få alla i föreningen att samspela – både på och utanför scen. 
Du studerar hemifrån med hjälp av din dator. En gång per vecka möts vi i en gemensam videokonferens; däremellan får du uppgifter att jobba med själv.

Datum: Gemensamma videokonferenser 24 sep, 1 okt och 8 okt kl. 19.00-20.30. Däremellan eget arbete och kommunikation med övriga kursdeltagare.

Tidsåtgång: 15 studietimmar (en studietimme = 45 minuter)

Teknik du behöver: Dator med internetuppkoppling som klarar rörlig bild, samt webbkamera och mikrofon (gärna headset).

Kursledare: Magnus Eriksson, förbundsdirektör i Sveriges Orkesterförbund och med mångårig erfarenhet av ordförandeskap på olika nivåer.

Kostnad:
SOF-medlem: Gratis
Medlem i annat MAIS-anslutet förbund: 200 kr
Övriga: 500 kr

Anmälan: Senast 9 september genom att klicka HÄR
Obs! Orkesterakademins kurser blir ofta fulltecknade, så anmäl dig gärna så tidigt som möjligt för att säkra en plats!

Mer info: Sofia Nygren, 0702-232305, sofia@orkester.nu

Orkesterakademin är SOF:s satsning på webbaserade utbildningar inom orkesterområdet. Du studerar hemifrån men får ändå tillgång till kurskamrater och en kunnig lärare, precis som på våra vanliga utbildningar. Att studera vid Orkesterakademin är kostnadsfritt för medlemmar i Sveriges Orkesterförbund. Utbildningarna ges i samarbete med Kulturens Bildningsverksamhet.

Pin It on Pinterest