Välkommen till Vintermusikskolan VMS 2019 – för musiker i alla åldrar!
I år storsatsar Vintermusikskolan och bjuder in den nederländska stjärnkompositören, arrangören och dirigenten Johan de Meij.
Johan de Meij arbetar sedan 20 år tillbaka i USA och anlitas över hela världen av blåsorkestrar i världsklass. För närvarande är han förste gästdirigent vid New York Wind Symphony i USA och Kyushu Wind Orchestra i Fukuoka, Japan. Johan de Meij har skrivit otaliga verk för blåsorkester och är en av de största blåsorkesterarrangörerna genom tiderna.
Gästartist vid årets nyårskonsert är den världskände trombonisten Håkan Björkman, solotrombonist vid Sveriges Radios Symfoniorkester. Björkman kommer bland annat att framföra “T-Bone Concerto” – komponerat av Johan de Meij.
Professionella instruktörer kommer att finnas för alla instrumentgrupper.
Nytt för i år är att musiker i alla åldrar är välkomna. I år vänder sig kursen också till cellister, kontrabasister och harpister då en centraleuropeisk blåsorkestersättning kommer att användas. Nytt är även att det kommer hållas “master classes” i arrangering, dirigering och komposition.
Som deltagare på VMS får du möjlighet att utvecklas på ditt instrument i en stor symfonisk blåsorkester och på slutet av kursen ges du möjlighet att provspela till Marinens Ungdomsmusikkår Kronan. Om du blir antagen till orkestern kommer du få chansen att åka med på musikaliska äventyr runt om i Sverige och utomlands – ta chansen!
När: 26-30 december 2019. Samling torsdag 26/12 kl 18:00 i Sparresalen, Karlskrona.
Var: Karlskrona/Marinbasen/Sparresalen
Dirigent: Johan de Meij
Solist: Håkan Björkman
Kursavgift: 1690 kr, vid antagning inbetalning senast 1/12
Kursavgift RUM-medlem: 1190 kr, vid antagning inbetalning senast 1/12
Ansök: Maila ansökan till vms@muk.se senast den 22:e november. Anmälningsblankett finns på www.muk.se
Antagningsbesked: Via mail den 24:e november.
I kursavgiften ingår utöver själva kursen även kost och logi i sovsal. Övernattning till 31/12 kan ordnas vid behov.
Vintermusikskolan avslutas med en stor nyårskonsert den 30:e december kl 18:00 i Karlskrona.
Kursen är till för alla blåsare, stråkare och slagverkare som vill lite mer…
Arrangör: Marinens Ungdomsmusikkår Kronan i samarbete med Försvarsmakten, Sveriges Orkesterförbund, RUM Blekinge och med stöd av Jacob Wallenbergs Stiftelse.

Pin It on Pinterest