(Fotograf: Anders Nordquist)

Under hösten 2020 ges en unik möjlighet att delta i en dirigentkurs via videokonferens med professor Katarina Andreasson. Målgruppen är kulturskolelärare, fritidsmusiker och professionella musiker som i vardagen dirigerar olika ensembler eller har ett intresse för dirigering. Vi startar med grunderna i dirigering och använder oss även av musikaliska exempel för att kunna öva praktiskt. Det finns också möjlighet att vara passiv deltagare.

Datum: Fem tisdagar med start 15 september kl. 8.30-9.30.

Om kursledaren
Katarina Andreasson är professor i dirigering på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Sedan 1996 är hon även förste konsertmästare i Svenska Kammarorkestern i Örebro och var dessförinnan förste konsertmästare vid Göteborgs Operans orkester samt Aalborg Symfoniorkester. Hon är en frilansande dirigent internationellt. Mer info om Katarina: https://katarinaandreasson.se 

Kursupplägg
Fem tillfällen á 60 minuter med start tisdagen den 15 september kl. 8.30-9.30. Därefter lektion varje tisdag med sista tillfälle 13 oktober. Därutöver ges hemuppgifter.
Träffarna sker via videokonferensverktyget Zoom. Det går att delta antingen genom att ladda ner ett program till datorn, eller via inloggning direkt i webbläsaren.

Katarina berättar själv om kursen:

Målgruppen för denna inspirationskurs är ni som är sugna på att dirigera och kanske gör det redan, men känner att ni skulle behöva lite grunder och inspiration till att dirigera.
Det behövs inte mycket förkunskaper ,men en viss erfarenhet av att leda en grupp.
Jag kommer att gå igenom olika grunder och exempel i dirigeringen och ge uppgifter som ni får öva på själva. Det material vi kommer att använda finns att finna digitalt, t.ex. genom den fria nottjänsten IMSLP Petrucchi music. https://imslp.org/wiki/Main_Page
Vi kommer till exempel att arbeta med W.A.Mozart: ”Eine kleine Nachtmusik” och Haydn Symfoni nr.104 samt ”Dalkarlasång” av Otto Lindblad.
Ifall du önskar vara aktiv deltagare så kommer du att få dirigera och få respons på din dirigering. Ifall du önskar vara passiv deltagare så är du välkommen att endast lyssna och ta del.

Förkunskaper
Aktiv deltagare: Någon vana av dirigering.
Passiv deltagare: Inga förkunskaper krävs

Kostnad
Aktiv deltagare: 1975 kr; begränsat antal platser!
Passiv deltagare: 1350 kr.

Anmälan
Senast den 9 september via webbformulär som du hittar >>HÄR<<

Ett utmärkt tillfälle till inspiration och fortbildning – varmt välkommen!

Kursen arrangeras av Sveriges Orkesterförbund i samarbete med Kulturens Bildningsverksamhet.

Pin It on Pinterest