Efter vårens succé med “Dirigering, steg 1”-kursen, har vi skapat en fortsättningskurs, “Dirigering, steg 2”, via videokonferens med professor Katarina Andreasson. Målgruppen är kulturskolelärare, fritidsmusiker och professionella musiker som i vardagen dirigerar olika ensembler eller har ett intresse för dirigering. I steg 2 fortsätter vi bygga på våra kunskaper i dirigering använder oss även av musikaliska exempel för att kunna öva praktiskt. Det finns också möjlighet att vara passiv deltagare.

Datum: Fem måndagar med start 14 september kl. 8.30-9.30.

Om kursledaren
Katarina Andreasson är professor i dirigering på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Sedan 1996 är hon även förste konsertmästare i Svenska Kammarorkestern i Örebro och var dessförinnan förste konsertmästare vid Göteborgs Operans orkester samt Aalborg Symfoniorkester. Hon är en frilansande dirigent internationellt. Mer info om Katarina: https://katarinaandreasson.se 

Kursupplägg
Fem tillfällen á 60 minuter med start måndagen den 14 september kl. 8.30-9.30. Därefter lektion varje tisdag med sista tillfälle 12 oktober. Därutöver ges hemuppgifter.
Träffarna sker via videokonferensverktyget Zoom. Det går att delta antingen genom att ladda ner ett program till datorn, eller via inloggning direkt i webbläsaren.

Katarina berättar själv om kursen:

Målgruppen för denna fortsättningskurs är ni som dirigerat en del och vill fortsätta utvecklas. Kanske har ni redan gått “Dirigering, steg 1”, eller har motsvarande kunskaper.
Vi kommer att jobba såväl tekniskt som musikaliskt och belysa dirigentrollen ur flera perspektiv. Det material vi kommer att använda finns att finna digitalt, t.ex. genom den fria nottjänsten IMSLP Petrucchi music. https://imslp.org/wiki/Main_Page
Exakt repertoar meddelas senare.
Ifall du önskar vara aktiv deltagare så kommer du att få dirigera och få respons på din dirigering. Ifall du önskar vara passiv deltagare så är du välkommen att endast lyssna och ta del.

Förkunskaper
Aktiv deltagare: Kursen “Dirigering steg 1” eller viss vana av att leda orkester.
Passiv deltagare: Inga förkunskaper krävs

Kostnad
Aktiv deltagare: 1975 kr; begränsat antal platser!
Passiv deltagare: 1350 kr.

Anmälan
Senast den 8 september via webbformulär som du hittar >>HÄR<<

Ett utmärkt tillfälle till inspiration och fortbildning – varmt välkommen!

Kursen arrangeras av Sveriges Orkesterförbund i samarbete med Kulturens Bildningsverksamhet.

Pin It on Pinterest