Västra distriktet av Sveriges Orkesterförbund (SOF) inbjuder på nytt till en dirigentkurs i samarbete med Kulturens Bildningsverksamhet. Tidigare dirigentkurser har varit uppskattade, och intresset tyder på att det finns ett sug efter den här typen av vidareutbildning.

Kursen riktar sig främst till dig som redan har viss vana vid orkester/ensembleledning.
Jerker Johansson är lärare, och vi kommer att arbeta med slagteknik, partiturstudium och repetitionsteknik. Någon övningsorkester kommer inte att engageras till kursen, utan ni dirigerar varandra med stöd av en pianist. I år kommer särskild tonvikt att läggas på slagteknikens roll för den musikaliska gestaltningen, med andra ord att man med sitt sätt att slå visar musikerna hur musiken skall låta.

Kursen pågår fredag 20 november 18.00‒21.00 och lördag 21 november 10.00‒17.00 i Polisens Musikkårs lokaler, J.A. Wettergrens gata 2. Maximalt antal deltagare är 12.
Kursavgiften är 700:- för deltagare med hemvist i en SOF-ansluten orkester eller medlem i förening som tillhör Kulturens och 900:- för övriga. Avgiften inkluderar lunch på lördagen och fika båda dagarna.

Aktuell repertoar är bl.a.
Bizet: Adagietto ur Arlesiennesvit nr 1
Brahms: Ungersk dans nr 6
Haydn: Sats 4 ur Symfoni nr 92 G-dur (Oxford) Haydn: Sats 3 (Menuett) ur Symfoni nr 93 D-dur Mozart: Uvertyr till Trollflöjten

Anmälan sänds till Finn Rosengren, finn.m.rosengren@gmail.com, senast 30 oktober. Ange där kort din bakgrund och vilket instrument du önskar spela under kursen. Efter det att anmälan kommit in sänds en bekräftelse om deltagande ut, och tillsammans med den kommer också anvisningar om betalning av deltagaravgiften.

För rapporteringen till KULTURENs så behöver vi ditt personnummer. Du kan antingen ange det i din anmälan till Finn eller skicka med vanligt brev till Göran Helmersson, Nygårdsgatan 40, 521 45 Falköping eller ringa 0768209066. Göran sköter rapporteringen till KULTURENs. Uppgifterna lagras inte.

Välkommen med anmälan! Västra distriktet i samarbete med Kulturens Bildningsverksamhet

Pin It on Pinterest