Vi hyllar blåsinstrumenten!

Välkommen till en fantastisk spelhelg där vi hyllar blåsinstrument på Studio Acusticum i Piteå 20-22 april! Kom och spela med trumpetaren Urban Agnas och dirigent och saxofonist Hans Åkesson. Det ges också tillfälle att delta i olika workshops!

Program

Fredag kl 19.00
Norrbotten Big Band och VEIN under ledning av Joakim Milder (entré ingår i kursen)

Lördag kl 09.00-17.00
Repetition för deltagande musiker tillsammans med Urban Agnas och Hans Åkesson.

Lördag kl 19.00
Konsert med stor blåsorkester med Urban Agnas som solist och Hans Åkesson som dirigent. (Fri entré!)

Söndag kl 09.00-12.00
Möjlighet att prova på att skriva popmusik tillsammans med BD Pop eller delta i en workshop tillsammans med Urban Agnas och Hans Åkesson. (musiker som deltar i kursen)

Söndag kl 15.00
Mäktig konsert med studenter från Musikhögskola i Piteå från Framnäs folkhögskola, Hemvärnets musikkår och Luleå Orkesterförening. Under ledning av dirigent Petter Sundkvist (entré ingår i kursen)

 

Vi inleder Blåsfesten på fredag kväll med en spännande konsert där Joakim Milder, konstnärlig ledare för Norrbotten Big Band, har skrivit egen musik inspirerad av kompositörer som Schönberg och som framförs av Norrbotten Big Band tillsammans med schweiziske trion Vein. Storbandet bjuder också på en klassiker i form av Ravels Bolero – i helt ny tappning!

På lördagskvällen samlar vi upp mot 100 musiker från Norrbotten och Västerbotten som tillsammans framför storslagen musik. Här kan vi också höra mycket hyllade trumpetaren Urban Agnas som solist under ledning av dirigent Hans Åkesson. 

Söndag förmiddag ger en unik chans att skapa exempelvis popmusik i samarbete med BD Pop. Du kan också delta i en workshop med våra gäster Urban Agnas (trumpetare) och Hans Åkesson (dirigent och saxofonist).

På söndag har du också en chans till en mäktig upplevelse; en konsert med studenter från Musikhögskolan och Framnäselever som tillsammans med Hemvärnets Musikkår och Luleå Orkesterförenings bildar en grandios blåsorkester, under ledning av Petter Sundkvist. Här framförs en originalkomposition, Symfoni nr.1 ”Lord of the Rings”, av holländske kompositören Johan de Meij.

      

Utdrag ur recension i dagstidningen NSD från förra årets konsert:
“Synnerligen välklingande!”

“När en symfonisk blåsorkester under Petter Sundkvists som alltid lika säkra ledning bjuder in till vårkonsert är det fullt ös från första till sista tonen. Den för tillfället specialihopsatta numerären med musiker från Luleå Symfoniorkester, Hemvärnets Musikkår Norrbotten, Musikhögskolan i Piteå och Framnäs folkhögskola är synnerligen välklingande. Bättre betyg än så här kan man inte få!”

FÖR DIG SOM DELTAR SOM MUSIKER:
Boendet sker på Framnäs Folkhögskola, där även alla måltider intas. Kostnaden för dig som deltagande musiker är endast 600 kr
(Detta ingår: Delta som musiker i stor orkester, två entrébiljetter till konserter, boende, helpension samt workshop). För dig som inte behöver boende blir kostnaden endast 300 kr.

Anmälan görs digitalt på www.orkester.nu SENAST fredagen den 9 mars!

Blåsfest 2018 anordnas i samarbete med Region Norrbotten, Norrbottensmusiken, LTU, BD Pop, RUM Norrland, SOF, SOF Övre Norrland, Kulturens bildningsförbund, Studio Acusticum och Kempestiftelsen.

Pin It on Pinterest