Utforska andningen som ett sätt att hitta optimal spelglädje och flow.

Pass 1: Vad är andning och vad händer när vi andas på olika sätt?

Vi utforskar andningens funktion och hur vi påverkar den medvetet och omedvetet. Vi tittar också på vad som händer i kroppen när vi andas på olika sätt i vårt spelande. Vi provar övningar och slår hål på en del myter kring andningen.

Pass 2: Hur hänger nervsystemet och andningen ihop?

Varför är det bra att ha koll på det? Vi uppmärksammar sambandet mellan mental och fysisk aktivitet och hur det påverkar vår prestation. Här delar vi med oss av preventiva tekniker inför ett framträdande. Det här är av intresse för dig som vill ha olika verktyg för olika sinnestillstånd t.ex. när du spelar vid nervositet.

Pass 3: Vara i flow, vad är det?

Vi går igenom begreppet flow och kopplar samman detta med prestation på scenen. Vi utforskar andningens betydelse för flow och går igenom begreppen varsevarande och förkroppsligande av kompetens genom övningar.

Ledare: Louise Hellbom, mental coach

Tre tisdagar med start 3 november kl. 12.00–12.45 eller 18.30-19.15

Dessa kurser ger dig möjlighet till personlig coachning och du får diskutera, reflektera och ställa frågor direkt. Antal deltagare per kurs: minst 5, max 10 personer.

Kostnad per kurs (3 tillfällen): 1100 kr (inkluderar, om man önskar, medlemskap i Sveriges Orkesterförbund år 2021). Medlemmar i Sveriges Orkesterförbund betalar 950 kr.

Anmälan: Anmäl dig HÄR senast den 30 oktober.

Pin It on Pinterest